Friday, July 10, 2009

Rendang Daging Cik Tanjung

Sayur Goreng ala Jawa


Rendang merupakan salah satu makanan tradisional yang disukai ramai tetapi tidak ramai yang pandai memasaknya tambahan ia akan mengambil masa yang amat lama untuk memasaknya.

Kami ada menyediakan masakan ini untuk sesiapa yang menghendakinya...

Rendang Cik Tanjung

Rendang daging yang enak diperbuat daripada bahan-bahan segar bermutu dan terpilih. Pasti menambat selera tetamu yang datang berkunjung ke rumah anda sempena rumah terbula Aidil Fitri.

Bagi anda yang sibuk berkerja, menyediakan rendang memanglah merumitkan. Namun, jamuan Aidil Fitri tidak lengkap tanpa rendang. Sekarang anda tidak perlu bersusah payah lagi untuk menyediakan rendang untuk tetamu anda. Tempah saja rendang istimewa Cik Tanjung. Harga berpatutan dan dijamin memuaskan….

Bahan-bahan :-

Daging lembu pejal, cili padi, bawang putih, bawang merah, serai, halia, kunyit, daun kunyit, lengkuas, buah keras, minyak masak, santan kelapa, kerisik, garam, gula dan kasih sayang secukup rasa.

Pakej tempahan rumah terbuka :-

  • Rendang daging daripada 2kg daging segar yang menghasilkan lebih kurang 3kg rendang yang sederhana kering kuahnya (basah atau kering kuahnya akan dibuat mengikut tempahan).
  • Sayur Goreng ala Jawa - Kacang panjang yang digoreng bersama hirisan hati ayam, pedal ayam, tauhu goreng, tempe goreng, cili hijau, cili merah, fuchuk tauhu dan suhun.
  • Nasi himpit yang dibuat segar dan selamat dimakan kerana tidak direbus di dalam pembungkus plastik.

Anggaran hidangan : Cukup dimakan sampai kenyang untuk 15 orang, atau, Cukup untuk hidangan sederhana bagi 20 orang, atau, Cukup untuk hidangan jamah-jamah bagi 30 orang.

Harga untuk Pakej tempahan rumah terbuka ialah RM150.00/= sahaja. Tambahan RM120.00/= sahaja bagi setiap pakej yang berikutnya, di dalam satu tempahan bagi pengambilan pada tarikh yang sama.

Manakala tempahan untuk rendang sahaja :-

  • Tempahan minima; Rendang yang dibuat dari 2kg daging segar yang menghasilkan lebih kurang 3kg rendang yang sederhana kering kuahnya (basah atau kering kuahnya akan dibuat mengikut tempahan) berharga RM100.00/= sahaja.
  • Tambahan RM40.00/= sahaja untuk tambahan setiap kg daging segar yang berikutnya (di dalam satu tempahan bagi pengambilan pada tarikh yang sama).

Cara pembayaran dan pengambilan tempahan :-

Bayaran hendaklah dibuat sepenuhnya, selewat-lewatnya seminggu sebelum tarikh pengambilan tempahan. Bayaran boleh dibuat secara tunai ataupun dimasukkan secara cash transfer ke dalam akaun simpanan Maybank bernombor 164249101985 di atas nama Mohd Iskandar Bin Sulaiman.

Tempahan hendaklah diambil pada waktu dan tarikh yang disetujui bersama di :-

14-2F, Jalan AU1A/4A

Taman Keramat Permai

54200 Kuala Lumpur

Semoga Ramadhan dan Syawal tahun ini membawa keberkatan untuk semua.

Salam dari Cik Tanjung 019-2735057; tanjung2401@yahoo.com

No comments:

Post a Comment